Om mig

Maria Werner konstnär

Jag har jobbat med skapande så länge jag minns. I min konst vill jag förmedla olika intryck och ofta i berättande form. Jag gillar tydlighet, och gestaltar gärna bilder i textilier och med starka former. Färger och former bildar tillsammans med denna tydlighet en struktur av konkreta aningen naiva bilder. Jag jobbar med olika tekniker: måleri, textil, broderi och gärna tillsammans.

Jag skapar i många material och jag har god materialkännedom om både textil och måleri.

Mitt mål är att motiven ska kännas i magen och att betraktaren kan välja att känna igen motivet eller låta bilden tala för sig själv, att en fortsättning kan byggas in och att den textila strukturen kan lysa igenom.

Att brodera är långsamhetens lov – så däremellan målar jag mycket och gärna.

Jag har tilldelats Region Sörmlands stipendium för fortbildning år 2019.

Mina verk har varit utställda på konstsalonger och museum, bland annat Sörmlandssalongen, Ullsta konstsalong och Edsviks konsthall. För en fullständig förteckning klicka här.

Jag skapar gärna med:
  • Fria broderier med textila inslag och enkla tryck
  • Vedic Art tilltalar mig, där måleriet är fritt och ut det skapas motiven

  • Broderar
  • Målar
  • Skapar ofta urskillningslöst och omedvetet om vilket slutmotivet ska bli

Att skapa är att leva – att leva är att skapa